Przemysł spożywczy - strona 22

Wolny handel a protekcjonizm

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Adam Budnikowski
  • Ekonomia międzynarodowa
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3871

w przemyśle spożywczym); o pośrednie zapotrzebowanie na zasoby naturalne - obejmuje zasoby, które mają podobne...

Herbata opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Marta Zalewska-Korona
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2730

. smarowania precyzyjnych mechanizmów, 2. zastępuje olej z oliwek w przemyśle spożywczym, ale tylko tłoczony...

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 42
Wyświetleń: 987

detergentowe i w roztworach wodnych tworzą struktury micelarne. Są więc również używane w przemyśle spożywczym...

Wykład 06 Filtracja

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Wojciech Stanisław Skrzypiński
  • Inżynieria chemiczna
Pobrań: 406
Wyświetleń: 1652

kuliste, natomiast osady ściśliwe najczęściej występują w przemyśle spożywczym, gdy mamy do czynienia...

Węglik tytanu - zastosowanie

  • Uniwersytet Szczeciński
  • dr inż. Jarosław Chmiel
  • Nauka o materiałach
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1162

kwarcowy, soada): - szkło budowlane - szkło dla przemysłu spożywczego 2. szkła o podwyższonej odporności...

Kolokwium zaliczeniowe - pojęcia, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1736

dla przemysłu piekarskiego, ciastkarskiego oraz innych przemysłów spożywczych, a także do sprzedaży detalicznej...