Oznaczenie zawartości i jakości tłuszczów w produktach spożywczych...
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Analiza żywności
. Metoda ta stosowana jest głównie w przemyśle mleczarskim. C. Metody ekstrakcyjno-refraktometryczne...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
. Metoda ta stosowana jest głównie w przemyśle mleczarskim. C. Metody ekstrakcyjno-refraktometryczne...
wyrobu Surowce nieroślinne: przemysł mleczarski: Tylko azotany 20g/100l mleka Hamowanie fermentacji...
. między czynnikiem grzejnym (para), a ogrzewanym (wrzącą cieczą) 3. Oszczędność energii Zastosowanie: - przemysł...
; maszyny rolnicze), DeLaval Operations (Wrocław; urządzenia dla przemysłu mleczarskiego), Volvo Wrocław...
zagęszczone czy suszone w przemyśle mleczarskim, koncentrat pomidorowy oraz susze owocowe i warzywne...
fermentacji. Ta cecha wykorzystywana jest w przemyśle mleczarskim (fermentowane napoje mleczne, sery...
-niklowo-manganowe o obniżonej zawartości niklu, stosowane w przemyśle mleczarskim, na przedmioty...
wymagań sanitarnych w niektórych technologiach pożądane są dodatkowe cechy wody. W przemyśle mleczarskim...
, jest ucią liwym mikroorganizmem w przemyśle mleczarskim i przy produkcji kiszonek, powoduje rozkład kwasu...
. wykorzystywane do rozkładu ksenobiotyków. Bakterie mlekowe -przemysł mleczarski -do kiszenia kapusty, ogórków...