Promiennik - strona 5

note /search

Suszarnictwo- wykład

  • Politechnika Wrocławska
  • Podstawy inżynierii chemicznej
Pobrań: 1078
Wyświetleń: 4165

w suszarni lub w czasie naświetlania surowca za pomocą promienników podczerwieni. Suszenie metodami cieplnymi...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 770
Wyświetleń: 3178

- a więc promieniowaniem cieplnym - podczerwonym, za pomocą grzejników lub lamp elektrycznych, zwanych promiennikami...

Obwody drukowane

  • Politechnika Poznańska
  • Systemy i Techniki Komunikacyjne
Pobrań: 77
Wyświetleń: 2562

się równomiernie (promienniki mają niewielką pojemność cieplną). Zagadnienie równowagi cieplnej jest krytyczne...

Odnowa biologiczna - sauna

  • Uniwersytet Szczeciński
  • Odnowa Biologiczna
Pobrań: 126
Wyświetleń: 3010

), gdzie zamiast tradycyjnych pieców wykorzystywane s ceramiczne promienniki podczerwieni. Z systemu g bokiego...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 693
Wyświetleń: 2100

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...

Rodzaje materiałów

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 252
Wyświetleń: 2590

suszarni, w których spalinami, gorącym powietrzem, promiennikami podczerwieni itp. suszy...