Pomidor - strona 15

note /search

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

, papryce, dyni, pomidorach, morelach, witamina C, której źródłem, wbrew powszechnemu mniemaniu...

Uklady dyspersyjnych

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 784

który z wymienionych produktów jest niekwaśny, kwaśny, bardzo kwaśny:mleko, ryby,pomidory,ogórki kwaszone, jabłka...

GMO - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 35
Wyświetleń: 714

wiedzą, kontrolą oraz zapotrzebowaniem. 70 % ogółu GMO jest produkowane w USA i Kanadzie (pomidory...

Wstęp do biotechnologii

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1211

, roślinożerne owady rośliny o zmodyfikowanych olejach pomidory o przedłużonym okresie przechowywania i większych...

Alkadieny - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia organiczna
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1337

), karoteny czy likopen (czerwony barwnik pomidorów). OH witamina A1 β-karoten likopen Rys. 6.3...

Roslinnosc wydmowa - wykład

  • Politechnika Gdańska
  • Roślinność regionalna
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1666

(pomidor, jeżyna) Gat pionierskie- opanowują wolną przestrzeń, duża produkcja nasion, szybko rozwój, gat...