Polisacharydy - strona 22

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 525
Wyświetleń: 5698

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Frakcjonowanie komórek - materiały

  • Uniwersytet Zielonogórski
  • dr Beata Machnicka
  • Biologia komórki
Pobrań: 238
Wyświetleń: 5306

- polisacharyd otrzymany z glonów morskich- rozpuszczona w roztworze wodnym tworzy stały żel, którego zakres...

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2611

w chlebie jest wodorotlenkiem; ślina zawiera enzymy rozkładające polisacharydy na cukry proste, stąd słodki...

Toksykologia wykłady

  • dr inż. Barbara Borcza
  • Toksykologia
Pobrań: 651
Wyświetleń: 2506

skrobia oporna, ligniny polisacharydy nieskrobiowe ( celuloza i niecelulozowe) niecelulozowe...