Plazma - strona 11

Metody zgrzewania-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Janusz Kowal
  • Procesy i techniki wytwarzania
Pobrań: 84
Wyświetleń: 756

- materia jest topiony przez strumie wysokotemperaturowej plazmy. Mona ci wszystkie materiay przewodzce prd...

Wielocukry - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 28
Wyświetleń: 847

, 1-3, 1-4 Zastosowanie: 1) Środek zastępczy krwi (plazmy). Stosuje się 6% r-ry w soli fizjologicznej...

Substancje dodawane celowo do żywności

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1190

modyfikowana. -chlorek amonu -plazma krwi, żelatyna, hydrolizaty białkowe, ich sole, białka mleka i glutenu...

Wykrwawienie-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 798

ale na konsumpcję. W pojemnikach krew ulega :odwirowanie ciał upostaciowionych , pozostaje plazma / do dalszego...

Zafałszowania żywności - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 833

pierwiastków śladowych są pomocne przy określaniu autentyczności różnych prod. Spektometria masowa z plazmą...

Grzyby-Pythium

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Artur Kukiełka
  • Fitopatologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1848

szczytowych części. Na końcu widać niewielkie cytrynowate zarodnie, obfite w plazmę jądra itp. Dojrzałe...