Pektyny - strona 11

note /search

Wskaźniki pracy suszarki

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Suszarnictwo
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1771

, żelatyny w przetworach mięsnych i pektyn w owocach jagodowych) dodanego środka spieniającego...

Wykrywanie wirusów roślinnych

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Fitopatologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 3108

w powodowaniu chorób, ponieważ pektyny wchodzą w skład blaszek środkowych czyli lepiszcza komórek. Gdy zostanie...

RADIX NORMY

  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1995

%) o charakterze kwaśnym: glukany, arabinogalaktany, ramnogalakturonidy skrobia, pektyny, sacharoza Angelicae radix...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5404

Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 854
Wyświetleń: 6699

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Naotatki biologia

  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Biologia
Pobrań: 875
Wyświetleń: 3633

(hemiceluloza i pektyna) oraz lignina, natomiast u bakterii podstawowym składnikiem jest mureina. Ściana...