Ochratoksyny - strona 2

note /search

Mikrobiologia, Ćwiczenie 07

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1169

, aflatoksyny, patulinę, kwas penicylinowy, cytryninę. Ochratoksyny są wytwarzane przez kilka szczepów grzybów...

Skażenia żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 119
Wyświetleń: 945

; Fusarium Główne aflatksyny: B1, B2, G1, G2, M1, M2; ochratoksyny: A B C; patulina; także: sterygratocyna...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...

Higiena pasz

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 350
Wyświetleń: 2317

, konie i ptaki. Nefrotoksyczne - ochratoksyny (Aspergillus ochraceus - zanik kanalików i kłębuszków...