Mutarotacja cukry - strona 12

note /search

Pektyny - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 21
Wyświetleń: 938

z cukrem (optymalnie 65 - 70% cukru) i kwasami (optymalne pH= 2-3,5) Niskometylowe - stopień...

Adaptacja do zasolenia

  • Politechnika Gdańska
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1575

z cukrami prostymi, kwasami cukrowymi i innymi kwasami organicznymi. 4. Występowaniem układów dimerycznych...

Żywienie pozajelitowe

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 70
Wyświetleń: 973

, a więc: aminokwasów, cukrów prostych, kwasów tłuszczowych, elektrolitów, witamin rozpuszczalnych w wodzie i tłuszczach...

ŻYWIENIE W DNIE MOCZANOWEJ

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 42
Wyświetleń: 553

strączkowych i szpinaku), - ryż, - miód, - dżemy, - marmolady, - cukier. Produkty przeciwwskazane: - wyciąg...