Mioglobina - strona 3

note /search

Skład chemiczny mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1764

to mioglobina, białka enzymatyczne. Białka zrębowe – kolagen i elastyna. Kolagen składa się z długich włókien...

Fizjologia człowieka - wykład

  • Politechnika Wrocławska
  • Fizjologia ilościowa
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1778

Mioglobina? Biochemia, M. Berg, L. Tymoczko, L. Stryer, PWN, 2007 Biochemia, M. Berg, L. Tymoczko, L. Stryer...

Znaczenie białek

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 847

) Białka globularne (kłębuszkowe) Kształt kuli - stabilizują działania hydro -filowe i -fobowe Mioglobina...

Elektromagnetyczne spektrum, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1134

, na jakość mięsa Produkty radiolizy mogą powodować oksydacje mioglobiny i tłuszczu mięsa Metody wykrywania...

Białka - aminokwasy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

prostetycznej - barwnika. Należą tu hemoproteidy ( hemoglobina, mioglobina, cytochromy, katalaza, peroksydaza...