Miękisz - strona 5

note /search

Mszaki-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Botanika
Pobrań: 2051
Wyświetleń: 5033

warstwa przezroczysta - miękisz spichrzowy; specyficzna budowa aparatu szparkowego (16 kom.); inne: Riccia...

Test

Pobrań: 28
Wyświetleń: 1316

ziemniaki pozwalają zachować wilgotność miękiszu. Do miękiszu dodawane są ponadto warzywa i owoce: marchew...

Piekarnia - projekt

  • Politechnika Śląska
Pobrań: 1064
Wyświetleń: 4935

miękiszu, natomiast do pełnego, wyrazistego smaku i aromatu niezbędna jest pewna ilość kwasu octowego...

Proces fotosyntezy - schemat

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 693
Wyświetleń: 1680

miękiszu asymilacyjnego, nawet stukrotnie w porównaniu z innymi roślinami - mogą gromadzić CO2 w nocy...

Definiowanie krytycznych punktów kontroli

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1267

, jego wyglądzie, smaku, aromacie i strukturze miękiszu. Wypiek odbywa się w specjalnych piecach piekarskich...

Elementy obsługi klienta

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1897

przerośnięte, zbyt długa fermentacja miękisz wilgotny i lepki, miękki, brunatna skorka-> za dużo cukru, mąka...

Fotosynteza w biologii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 889
Wyświetleń: 2079

miękiszu asymilacyjnego, nawet stukrotnie w porównaniu z innymi roślinami - mogą gromadzić CO2 w nocy...