Miękisz - strona 4

note /search

Bakterie żelaziste - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 161
Wyświetleń: 2030

tych roślin mają charakterystyczną Budowę anatomiczną, w której można wyróżnić komórki miękiszu (mezofilu...

Składniki odżywcze w pszenicy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1463

i mało rozciągliwy, ciasto maki o takim glutenie jest mało spulchnione, twarde, a miękisz pieczywa spoisty, suchy...

Skrypt do o produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1064

właściwą strukturę miękiszu i trwałość Optymalna temperatura dla fermentacji ciasta wynosi 30 - 33 ºC...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1848

palmy oleistej lub z miękiszu owoców, różnią się znaczne i pod względem składu kwasów tłuszczowych...