Melasa - strona 7

Wprowadzenie do techniki-daty

  • Uniwersytet Szczeciński
  • mgr inż. Małgorzata Szyszko
  • Wprowadzenie do techniki
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1064

z trzciny cukrowej  otrzymywanie melasy, z której krystalizował cukier - Indie 326 - w Rzymie rozpoczyna...

Rośliny okopowe

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr inż. Katarzyna Panasiewicz
  • Biomasa i bioenergia
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1834

stratę części cukru, który pozostaje w melasie. Niska zawartość melasotworów w soku korzeni jest jednym...

Choroby przedżołądków

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Czesław Byrski
  • Interna bydła
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2632

) lub w procesie produkcji cukru (wysłodki, melasa), buraki pastewne, jabłka, ziemniaki i bardzo młode soczyste...

Procesy produkcyjne cz.1b

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Procesy produkcyjne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1631

przez: • wysychanie, tj.: ług posiarczynowy, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty...

Procesy produkcyjne cz.1c

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Procesy produkcyjne
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1456

, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty, • spoiwa wiążące chemicznie, tj...