Masło - strona 9

note /search

Fermentacja mlekowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 609
Wyświetleń: 2870

masła) -Lactobacillus - pałeczki homo- i heterofermentatywne (Lactobacillus bulgaricus - pałeczka...

Przykłady zafałszowań, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 119
Wyświetleń: 938

zafałszowań: Margaryna dodawana do masła Dodatek mielonej kawy prażonych korzeni cykorii, co miało miejsce...

Atopia - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1050

, margaryna zamiast masła (zachodnia dieta, inaczej Azja -oleje rybne) prekursor kwasu arachidonowego...

Polityka handlowa-pytania

  • Uniwersytet Warszawski
  • Międzynarodowe stosunki ekonomiczne
Pobrań: 119
Wyświetleń: 889

–O dla małego kraju o otwartej gospodarce. Produkcja jednostki masła wymaga 2 jednostek kapitału i 2 jednostek...

Diety szpitalne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1337

chude -głównym źródłem energii są: tłuszcze (olej, masło, śmietana) oraz węglowodany (cukier, kasza...

Kwasy tłuszczowe

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biochemia
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1344

. Poza tym wykorzystuje się je w przemyśle spożywczym (masło, oleje, smalec, margaryna), oraz jako paliwa (stearyna...