Maślanka - strona 4

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2611

do pieczenia stosuje się często mieszaninę wodorowęglanu sodu z kwaśnym mlekiem lub maślanką...

Technologie: kwasu cytrynowego, serów

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1561

, częściowo odtłuszczonego mleka, maślanki lub mieszaniny tych produktów. Otrzymanie: Jest jedną z technologii...

Toksykologia - Zagadnienia

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1246

. aromatyzowanej instant), herbaty liściastej *cukrów *suchych makaronów z wyj. bezglutenowych *maślanki nat...

Wykład o rtęci

  • Uniwersytet Gdański
  • Toksykologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1407

a toksyczność rtęci metalicznej (soli metali)? - kwas solny (sok żołądkowy) -- kwaśne potrawy (maślanka...

Propedautyka rolnictwa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • dr Irena Suwara
  • Rolnictwo
Pobrań: 448
Wyświetleń: 4088

Pełne wykłady BUDOWA PROFILU GLEBOWEGO: Profil glebowy jest to pionowy przekrój gleby, przez warstwę gleby o miąższości (czyli głębokości) do 150 cm, ukazujący jej budowę z poziomami zróżnicowania (poziomy genetyczne). W wyniku procesów fizycznych, chemicznych i biologicznych profil glebowy różn...