Liofilizacja kolagenu - strona 26

note /search

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5390

Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...

Chemia wody egzamin

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Chemia wody
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1316

, kolagen glikogen itd.), znane są również syntetyczne eukoloidy, jak polistyreny i inne tworzywa sztuczne...

Krążenie i układ chłonny

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Histologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1925

przepływu krwi, syntetyzują i uwalniają substancje istoty międzykomórkowej (kolagen, laminina, fibronektyna...

Biochemia - wykład 5

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 679

, pobudzone miocyty gładkie produkują kolagen i glikozaminoglikany. Gromadzenie LDL w ścianie naczynia...

Biochemia - wykład 6

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1659

jest wyrównanie niedoboru jonów Ca w osoczu i dochodzi do degradacji kolagenu typu I, czyli kolagenolizy...

Egzamin z biologii

  • Politechnika Gdańska
  • Biologia
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1512

przeciwciała 84. W procesie krzepnięcia krwi zakrzep tworzy białko: a) trombina b) kolagen c) keratyna d...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 693
Wyświetleń: 2100

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Patomorfologia - skrypt

  • Patomorfologia
Pobrań: 1631
Wyświetleń: 3878

     Lublin 20.01.2008 PATOMORFOLOGIA SKRYPT OPRACOWANE PYTANIA EGZAMINACYJNE Z PATOMORFOLOGII DLA STUDENTÓW PRZEZ STUDENTÓW WYDZIAŁU LEKARSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W LUBLINIE 2008 PRZEDMOWA  DO WYDANIA PIERWSZEGO Niniejszy skrypt jest efektem pracy kilkunastu osób, którym pragnę złożyć gratul...