Liofilizacja drożdży - strona 7

note /search

Chleb

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2380

spulchniające (zakwas, drożdże, proszek do pieczenia), cukier oraz dodatki zależne od rodzaju pieczywa, np...

Wykład - fermentacje, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1547

i CO2. Zachodzi w warunkach beztlenowych i przeprowadzana jest przez drożdże Saccharomyces. Fermentacja...

Wykład - typy zepsucia, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1197

,drożdże(mleko,sery,masło)-rozkład tłuszczy Śluzowacenie-Pseudomonas i gatunki pokrewne(sery,mleko,mięso...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1519

też ma wpływa na jakość produktu Drożdże: Różne rasy S.cerevisiae: Brak amylaz, a surowce zawierają skrobię...

Surowce roślinne - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1225

,Pseudomonas ; na powierzchni roslin-bak.mlekowe w ziarnie,na zielonych czesciach, bak.octowe,drożdże...

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 434
Wyświetleń: 1505

pod wpływem enzymów wytwarzanych przez drożdże z wytworzeniem alkoholu etylowego i dwutlenku węgla. Istota...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 805

stan tk. nerwowej, metabolizm cukrów i lipidów. rozkładana przez alkohol Mięso, wątroba, jaja, drożdże...