Kwasy utleniające i redukujące - strona 13

note /search

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12432

w zależności od warunków reakcji produktami utleniania są: kwasy glikonowe (aldonowe, onowe) → utlenienie grupy...

Alkohole w chemii

  • Akademia Morska w Gdyni
  • Chemia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1316

) przyłączanie wody do alkenów w środowisku kwaśnym 3) redukcja aldehydów, ketonów, kwasów karboksylowych...

Zagadnienia w chemii organicznej

  • Politechnika Wrocławska
  • Podstawy chemii organicznej
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1267

nitronaftalenu nadmanganianem potasu w środowisku kwaśnym otrzymano kwas 4-nitroftalowy (kwas 4-nitrobenzeno-1,2...

Glukoneogeneza-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 441
Wyświetleń: 2051

- jabłczan ma specjalny nośnik, nośnik kwasów dikarboksylowych, i na terenie cytoplazmy działa inna formy...