Kwasy utleniające i redukujące - strona 13

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1463
Wyświetleń: 10969

w zależności od warunków reakcji produktami utleniania są: kwasy glikonowe (aldonowe, onowe) → utlenienie grupy...

Alkohole w chemii

  • Akademia Morska w Gdyni
  • Chemia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 924

) przyłączanie wody do alkenów w środowisku kwaśnym 3) redukcja aldehydów, ketonów, kwasów karboksylowych...

Cykl Krebsa - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 2338

CYKL KWASÓW TRIKARBOKSYLOWYCH - Cykl Krebsa w cyklu tym pochodzący od pirogronianu octan zostaje...

Zagadnienia w chemii organicznej

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Paweł Kazimierz Kafarski
  • Podstawy chemii organicznej
Pobrań: 84
Wyświetleń: 882

nitronaftalenu nadmanganianem potasu w środowisku kwaśnym otrzymano kwas 4-nitroftalowy (kwas 4-nitrobenzeno-1,2...

Glukoneogeneza-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1316

- jabłczan ma specjalny nośnik, nośnik kwasów dikarboksylowych, i na terenie cytoplazmy działa inna formy...

Klasyfikacja i nazewnictwo enzymów

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Bogdan Oleszczyński
  • Biochemia
Pobrań: 581
Wyświetleń: 4410

się szkodliwego kwasu mlekowego i oksydaza L-aminokwasowa bezpośrednio utleniająca aminokwasy w mikrociałkach...