Warzywnictwo i rośliny zielarskie-skrypt z 2 semestru
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Warzywnictwo i rośliny zielarskie
zmianom (K, Fe) (dzięki obecności kwasu askorbinowego Fe zachowuje się w postaci zredukowanej i jest łatwo...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
zmianom (K, Fe) (dzięki obecności kwasu askorbinowego Fe zachowuje się w postaci zredukowanej i jest łatwo...
redukujące mają też aminokwasy (cysteina, kwas asparaginowy), kwas askorbinowy, aldehydy. Dlatego ich wpływ...
Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...
winogronu Kwas butyrowy* Ostry zapach Kwas bursztynowy Dodatek do żywności Kwas octowy* Składnik octu Kwas...
Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...
takie same przeciwutleniające własności ochronne co czysta witamina A. Witamina C - kwas askorbinowy- spełnia...
pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...