Kryształ lodu - strona 2

note /search

Chłodzenie i zamrażanie, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1155

pęcherzyków gazu w pianach Najintensywniejsze tworzenie dużych kryształów lodu zachodzi w temp. od -2 do -5C 2...

Słowniczek z meteorologii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Meteorologia
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1183

wywołane jest załamaniem na kryształach lodu i odbiciem wewnątrz kryształów lodu znajdujących...

Dziura ozonowa - wykłąd

  • Politechnika Gdańska
  • Antropogeniczne przekształcenie środowiska morskiego
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1498

ona nad Antarktydą? Odp. Tam istnieje najzimniejsza na ziemi stratosfera, a kryształy lodu stanowią powierzchnię...

Zamrażanie - istota i rodzaje

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 203
Wyświetleń: 4228

surowcowych i technologicznych. Jest to uszkodzenie tkanki przez kryształy lodu. Może być przyczyną...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

koncentracji i zamrażaniu (piaszczystość - laktoza, uszkodzenie struktury, kryształy lodu). Krystalizacja cukru...

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3108

zaraz po uboju, a następnie ↑T do momentu, w którym glikoliza spowoduje ↓pH i mimo rozpadu ATP kryształy...

Woda w atmosferze-opracowanie

  • Uniwersytet Gdański
  • Meteorologia i klimatologia
Pobrań: 406
Wyświetleń: 1232

w porównaniu do dużych kropel, a w szczególności z kryształami lodu, ujawni się więc efekt: ZAKRZYWIENIE...