Konserwant - strona 6

note /search

Analiza żywności - notatki

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1631

i inne Najbardziej rozpowszechnione są detektory UV Stosowane m.in. do oznaczania białek, polifenoli, konserwantów...

System HACCP w produkcji żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1694

.: metale cięŜkie, pestycydy, środki dezynfekcyjne, antybiotyki, konserwanty, toksyny 3.ZagroŜenia fizyczne...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3416

chemicznych, zwłaszcza konserwantów. Np.: spożycie zepsutego masła lub jogurtu jest znacznie...

Uklady dyspersyjnych

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 784

być tylko, że konserwanty hamują zmiany fizyczne, chemiczne i mikrobiologiczne związane z metabolizmem drobnoustrojów...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

coś tam z dwutlenkiem siarki do czego używany czy coś. Konserwant zapobiega enzymatycznemu ciemnieniu, przeciwdziała...