Fermentacja surowców pochodzenia roślinnego - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
Najczęstsze przyczyny zepsucia kiszonki: Przy niskiej zawartości kw mlekowego- rozwój bakterii kw masłowego...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Najczęstsze przyczyny zepsucia kiszonki: Przy niskiej zawartości kw mlekowego- rozwój bakterii kw masłowego...
; aerozole pestycydow NH3, H2S, gleba -woda; wycieki pestycydow, z silosow z kiszonka, azotany, fosforany...
- kiszonki, statki- plankton), lakierów, wosków, mieszanin uszczelniających rury -od lat 70-tych ograniczenie...
., jęczmień jary 45 q/ha., lucerna 468,5 q/ha., kukurydza na kiszonkę 420 q/ha. RSP w Zawadach zaopatruje...
, zielonki z traw 3-10, zielonki z motylkowatych 2-3, kiszonki 2-8, melasa 1-2. Koń potrzebuje 1ha...
: gryczana, jęczmienna − salcesony: włoski, podrobowy, brunszwicki − kiszonki: pasztetowa, wątrobianka...
olejów silnikowych smary odporne na wysoką temperaturą składniki farb (silosy - kiszonki, statki...
(20%), stężenie glukozy=50%- kiszonki, marynaty) Źródło węgla: organiczne (monosacharydy, disacharydy...
) i soczystych (zielonka, kiszonka, okop. Pastew.) Nie są te pasze przedmiotem obrotu towarowego i pasze...
mogą dostać się np. przy karmieniu krów nieprawidłowo przygotowanymi kiszonkami), • powodują psucie...