Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej - bydło
- Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
- Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej
, a przy tym odznaczają się dużą zawartością wody (powyżej 40%). Należą do tej grupy zielonki, kiszonki, okopowe...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, a przy tym odznaczają się dużą zawartością wody (powyżej 40%). Należą do tej grupy zielonki, kiszonki, okopowe...
mlekowego- wykorzystywana przy produkcji kiszonek - kapusta i ogórki, prawie wszystkie owoce i warzywa...
i niezdrowa, oceniana jest polska kuchnia, wśród której dań najgorzej wypadają flaki i kiszonki. Wyjątkiem...
sposobem zbioru jest użycie sieczkarni (kombajn) do zbioru kukurydzy na kiszonkę i ścinaniu miskanta...
suche ( siano , słoma ) objętościowe soczyste ( zielonki, kiszonki, okopowe ) treściwe ( śruta...
jest uprawiana głównie na kiszonkę, będzie możliwe uzyskiwanie dotacji wyrównawczych także dla rolników...
w ciemności i w warunkach beztlenowych Kiszonki paszowe Liście buraków cukrowych, kukurydzy, ziemniaki, trawy...
ma nieprawidłowe żywienie, gł. kiszonkami - mogą powodować obniżenie odporności miejscowej i ogólnej. Nosicielstwo...
stopniowo w miarę powrotu do zdrowia paszą treściwą, wprowadzać do racji karmowych zielonki, kiszonki...
piwa, wina, kiszonek, tworzy charakterystyczny wpełzający na ścianki naczyń ko uszek. Mo e występować...