Kiełbasy - strona 2

Korupcja wyborcza

  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • dr Ryszard Mochocki
  • Podstawy prawa karnego i prawa wykroczeń
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1141

od 3 miesięcy do 5 lat. Typ uprzywilejowany ( §2 ): - wypadek mniejszej wagi Np. rozdanie kiełbasy...

Fermentacja mlekowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Kowalska-Korniłłowicz
  • Mikrobiologia
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2184

i surowych kiełbas). Bakterie właściwej fermentacji mlekowej dzieli się na: -homofermentatywne - fermentują...

Przykłady zafałszowań, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 112
Wyświetleń: 903

Skrobia, dodatek do kiełbas Mocznik, memlania i inne niebiałkowe substancje dodawane do produktów...

Korupcja wyborcza ( Art. 250a )

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • dr Jerzy Filar
  • Prawo karne
Pobrań: 14
Wyświetleń: 735

od 3 miesięcy do 5 lat. Typ uprzywilejowany ( §2 ): - wypadek mniejszej wagi Np. rozdanie kiełbasy...

Alergia pokarmowa - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1484

, zawierające histaminę - salami, kiełbasy, ryby (tuńczyk, łosoś, śledź, makrela), sery dojrzewające, kapusta...

Utlenianie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1932

, fermentowane kiełbasy, produkty mleczarskie. OKSYDAZA GLUKOZOWA Zastosowanie: - zmniejszenie ilości tlenu (soki...

Metoda reprezentacyjna cz. 1

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Janusz Niezgoda
  • Metoda reprezentacyjna
Pobrań: 441
Wyświetleń: 3332

Przykład 1 Badaniu poddano partię kiełbasy zwyczajnej ze względu na średnią zawartość...

Metoda reprezentacyjna cz. 2

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Janusz Niezgoda
  • Metoda reprezentacyjna
Pobrań: 189
Wyświetleń: 2996

Przykład 1 Badaniu poddano partię kiełbasy zwyczajnej ze względu na średnią zawartość...