Karoten - strona 8

note /search

Charakterystyka owoców

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 4963

zawierają: kwasy organiczne składniki mineralne witaminy barwniki m.in. antycyjany, chlorofil, karoten...

Laboratorium - miód, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1008

przy świetle dziennym. Barwa miodu zależy od obecności w nim nie tylko beta-karotenu, ksantofilu, chlorofilu...

Protista - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 910
Wyświetleń: 1981

- fikobiliny (niebieskie jak u sinic) - karotenowce: a) karoteny (pomarańczowy karoten, czerwony likopen) b...

Sadownictwo-wykład

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Sadownictwo
Pobrań: 28
Wyświetleń: 980

juwenilny kwitnie II, zbiór ok. V 14% cukrów(głównie sacharoza), karoteny, kw. cytrynowy, Vit.C 37mg...