Karoten - strona 8

Charakterystyka owoców

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 371
Wyświetleń: 3745

zawierają: kwasy organiczne składniki mineralne witaminy barwniki m.in. antycyjany, chlorofil, karoten...

Laboratorium - miód, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 924

przy świetle dziennym. Barwa miodu zależy od obecności w nim nie tylko beta-karotenu, ksantofilu, chlorofilu...

Argumentacja perswazyjna-opracowanie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr inż. Norbert Leszczyński
  • Retoryka i erystyka
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1022

na rozmówcy za pomocą emocji; e) Argumentum ad karoten f) Argumentum ad consequentiam - odwołuję...

Protista - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 392
Wyświetleń: 1218

- fikobiliny (niebieskie jak u sinic) - karotenowce: a) karoteny (pomarańczowy karoten, czerwony likopen) b...

Ćwiczenia - oznaczanie chlorofilu

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. Jerzy Andrzej Wełna
  • Analiza chemiczna biomoleku
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1379

pełniąc (wraz z karotenami) rolę syntezatorów wytwarzających materię organiczną na drodze fotosyntezy...

Sadownictwo-wykład

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • dr hab. Emilian Pitera
  • Sadownictwo
Pobrań: 7
Wyświetleń: 931

juwenilny kwitnie II, zbiór ok. V 14% cukrów(głównie sacharoza), karoteny, kw. cytrynowy, Vit.C 37mg...