Kapusta - strona 12

Pierwiastek P-fosfor

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1554

) (liście buraków cukrowych, kapusta, lucerna, rzepa, brukiew) Uwarunkowania hemolizy: niedobór fosforu...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1400

, truskawka, porzeczka, malina, agrest warzywa (zbiory 4-5 większe niż owoców) : kapusta (ok.1/3...

Ogórki, fermantacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 63
Wyświetleń: 798

jest mniejsza niż w kapuście 1-2%. Fermentacja w zalewie, którą przygotowujemy sami - ubogie środowisko...

Botrytis cinerea

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Artur Kukiełka
  • Fitopatologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1358

po mączniaku. Główka kapusty - zaczyna się na dolnych liściach zewnętrznych, później coraz głębiej w okresie...

Fermentacja mlekowa

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1260

z ogórków i soku z kiszonej kapusty, - urku, - kefiru, - jogurtu, - mleka świe ego. Technika sporządzania...

Mistrzowie reportażu

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Kazimierz Wolny-Zmorzyński
  • Gatunki dziennikarskie
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1295

prawie wszystko z zamku); (z „O królach i kapuście”) Zbigniew Kwiatkowski Fiatem 126 w Polskę: Fabryka Samochodów...

Genetyka - mutacje

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Józefa Wiktoria Styrna
  • Zarys neurobiologii
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1813

, np. rzodkwio-kapusta (po 18 chr.) Aneuploidy (zmniejszona lub zwiększona liczba podstawowa...

Polska pierwszych Piastów

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2184

dużo sera, kaszy, grochu i bobu oraz sprowadzonej na początku XI wieku kapusty. Mięso spożywano głównie...