Pytania - Produkcja żywności
- Biotechnologia roślin
Wytwarzanie fermentowanych napojów z mleka np. jogurt, maślanka, kefir Ukwaszeniu śmietanki...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Wytwarzanie fermentowanych napojów z mleka np. jogurt, maślanka, kefir Ukwaszeniu śmietanki...
. 3.5) Mamy za dużo bakterii w jogurtach Rybołówstwo - limity połowowe, program rekompensat, polskie...
delbrueckii subsp bulgaricus - pałeczki występujące w jogurcie, temperatura 40-42 stopnie C, optimum 1,6...
150 studentów, aż 73 spożywa na śniadanie kanapki i napoje, 28 - musli z mlekiem lub jogurtem, 24...
na temat ekologicznego rolnictwa i zdrowej żywności (np. Od ziarenka do bochenka, jak zrobić jogurt?, czym...
żywienie: Spożywanie produktów bogatych w wapń (chude mleko, jogurty, kefiry, ser żółty, twaróg, fasola...
(produkt y trwałe - np. telewizor, i nietrwałe - np. jogurt) Kryterium przeznaczenia (przemysłowe...
0,30 szynka wieprzowa 14,32 18,091 19,89 jogurt owocowy 1,25 1,37 1,38 pomarańcze 3,339 4,59 4,18...
sera jogurty (tureckie Ya-urt - kwaśne mleko) sery typu Roquefor - ser miękki Obecnie Unia Europejska...