Jełczenie orzechów - strona 6

note /search

Wykład - garbniki

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1519

-kłączu wężownika -w liściach orzecha włoskiego -liściach jeżyny -liściach szałwi -liściach herbaty...

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 532
Wyświetleń: 5537

masło- wit. A i D - zapotrzebowanie: 1g/ kg/ 24h - jełczenie tłuszczu- rozkład, ciekłe szybciej...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

(+psychrofilne), zmiany chemiczne (jełczenie tłuszczu) Solone- jełczenie tłuszczu, rozwój bakterii, barwne plamy...

Przechowalnictwo - wykład, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Przechowalnictwo żywności
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1925

kiełkowania w ciągu 1 roku (np. rośliny tropikalne oraz topola, wierzba i orzech) 2 nasiona, które zachowały...

Południe - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1064

i jego okolic. Vatapá to purée z suszonych i świeżych raków i kawałków ryb, orzechów nerkowca (Cashew...

Południowy wschód - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 7
Wyświetleń: 959

- aqua de coco spożywany przez słomkę bezpośrednio z orzecha. Jeśli ktoś natomiast chciałby spróbowac...

Północny wschód - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 0
Wyświetleń: 966

palmowego oraz orzechów nerkowca. Ze względu na dużą wilgotność strefa wybrzeża jest bardzo zasobna...