Jełczenie olejów - strona 27

note /search

Kulinaria - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1134

do kuchni brazylijskiej przede wszystkim jam, olej palmowy i dania na bazie fasoli i ryżu. Z kolei wpływy...

Tłuszcz - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 875

, słonina, łój) oraz roślinnego (oleje i margaryny). Spożycie smalcu i słoniny powinno być ograniczone...

Poliamid-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia opakowań
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1204

w środowisku oleju mogą pracować w temperaturze do 130 stopni C. Duża chłonnosć wody, wąski zakres temperatur...

Ekstrakcja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1267

używane do ekstrakcji: Wodne- sole, ługi, kwasy, alkohole Tłuszcze- węglowodory, etery, oleje ...

Faza stacjonarna, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Aparatura i inżynieria procesów produkcyjnych
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1162

: silikony ( smary, oleje żywice silikonowe) najczęściej stosowane - polarne: poliglikole (np. PEG...

Energetyka - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Energetyka a środowisko
Pobrań: 7
Wyświetleń: 672

zużycia na rok 2100. 1 toe - tona oleju ekwiwalentnego, 41,868 GJ lub 11,63 MWh World Energy Council (WEC...