Jełczenie masła - strona 8

note /search

Diety szpitalne

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1190

chude -głównym źródłem energii są: tłuszcze (olej, masło, śmietana) oraz węglowodany (cukier, kasza...

Tłuszcze jadalne i techniczne

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1127

Halibut biały świeży 0,29 0,37 0,67 Sardynka w oleju 2,22 5,8 4,02 Olej rzepakowy 7,13 57,99 30,32 Masło...

ŻYWIENIE W ZAPARCIU NAWYKOWYM

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 0
Wyświetleń: 385

na czczo: - masło, - oliwa, - olej. -duża podaż płynów. Dieta bogatobłonnikowa bez odpowiedniej ilości...

Tłuszcz - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 875

Tłuszcze Tłuszcze spożywcze (poza masłem) dzieli się na tłuszcze pochodzenia zwierzęcego (smalec...

Choroby serca - omówienie - dieta

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 63
Wyświetleń: 525

I śniadanie Kawa zbożowa z mlekiem (1,5% tłuszczu) Pieczywo pszenne z masłem i polędwicą drobiową ,jabłko...