Grupa aldehydowa - strona 3

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1638

oligosacharydy np. maltoza i laktoza, gdzie jedna z grup aldehydowych pozostaje wolna Właściwości redukujące...

Podstawy gastronomiczne - wykład 6

  • dr Aleksandra Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1071

więcej niż zielono – żółtego chlorofilu B, różniącego się od formy A obecnością w pozycji „3” grupy aldehydowej...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1470
Wyświetleń: 10976

glikuronowe (uronowe) → utlenienie atomu C6 i wcześniejsze zablokowanie grupy aldehydowej/ketonowej kwas...