Globuliny - strona 9

note /search

Wszystko o mięsie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 595
Wyświetleń: 2793

MIĘSO Mięso zawiera Woda około 60-70% Białko 15-20% Pełnowartościowe - albuminy, globuliny...

Biochemia - wykład 6

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1659

występują trzy: TBG - (globulina wiążąca tyroksynę) - zarówno T3 jak i T4 jest transportowany w osoczu...

Biochemia - wykład 9

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 168
Wyświetleń: 854

- globulin. W tym miejscu wędrują LDL, dlatego nazywamy je inaczej betalipoproteinami, bo mają ruchliwość...

Antybiotyki (4)

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Farmakologia
Pobrań: 553
Wyświetleń: 2828

proliferazy, różnicowanie limfocytów T i B, wytwarzają p/ciała Preparaty: azatiopryna, cyklosporyna, globuliny...

Pierwiastek Magnez

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1540

% magnez zjonizowan - związany z albuminami i niektórymi globulinami Magnez całego organizmu...

Pierwiastek Mg-magnez

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1316

zjonizowany związany z albuminami i niektórymi globulinami Magnez wymienialny u krów w 20 - 24% u cieląt w 30...

Tkanki- anatomia

  • Anatomia człowieka
Pobrań: 924
Wyświetleń: 4837

to albuminy (wiążące wodę) i globuliny, których frakcje np. są immunoglobulinami. Funkcje krwi: 1...

Serce

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 1253
Wyświetleń: 6055

ten odczepia z frakcji a- globulin nieczynny dekapeptyd w postaci angiotensyny I. Inne enzymy zawarte...