Glikolipidy - strona 5

note /search

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2849
Wyświetleń: 7266

+ Cu2O + 2H2O 22. Glikolipidy Glikolipidy to lipidy zawierające: glicerol lub sfingozynę oraz kwasy...

Błona komórkowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Biologia komórki
Pobrań: 931
Wyświetleń: 2611

wchodzi także np. sfingozyna (z choliną), która łatwo łączy się z węglowodanami tworząc glikolipidy (grupy...

Metody oparte na wbudowywaniu barwników

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1708

również inne składniki (fosfolipidy, glikolipidy i inne) Pochodne tłuszczowe - pochodne tłuszczów prostych i złożonych...

Karmienie naturalne

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Dietetyka pediatryczna
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1057

źródło galaktozy niezbędnej do syntezy glikolipidów mózgu. Wraz z oligosacharydami stymuluje także rozwój...

Lipidy - kwasy tłuszczowe 1

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 98
Wyświetleń: 854

mykocerozowy (2,4,6,8-tetrametylo oktakozanowy) występujący w woskach i glikolipidach (mykozydach). Podobne...