Garbowanie - strona 3

note /search

Anatomia - zagadnienia

  • Anatomia człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1659

. — to utrwalona (garbowana) skóra właściwa. SMAK, zmysł smaku, zdolność oceny przyjmowanych pokarmów na podstawie...

Profil klasyfikacji działalności 2007

  • Wyższa Szkoła Wychowania Fizycznego i Turystyki w Białymstoku
  • Finanse przedsiębiorstw
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1449

Wyprawa skór, garbowanie; wyprawa i barwienie skór futerkowych; produkcja toreb bagażowych, toreb ręcznych...

Układy koloidalne - wykład

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1771

metalu, co stanowi o specyfice tej metody. Służy także do utwardzania gruntów, garbowania skór, usuwania...

Układy koloidalne - podział

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1757

metalu, co stanowi o specyfice tej metody. Służy także do utwardzania gruntów, garbowania skór, usuwania...

Alotropia i odmiany alotropowe

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1946

, zw. ałunem, znany już w starożytnym Egipcie, używany jest do garbowania skór, do tamowania krwawień...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3213
Wyświetleń: 4438

Wirus zakażając komórkę ssaka musi: Przyłączyć się do niej i wniknąć Powielić swój genom Odtworzyć białka wirusowe za pomocą komórkowych mechanizmów syntezujących Utworzyć cząsteczki wirusów potomnych, a cykl replikacyjny musi zakończyć zanim zabije komórkę gospodarza. Wirus kiedy wniknie d...