Główka - strona 45

note /search

Lipidy i pochodne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2597

grupa hydroksylowa przy atomie C3, będąca hydrofilową „główką” cząsteczki. Cholesterol rozpuszcza...

Vademecum fizjologi człowieka

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 1246
Wyświetleń: 3710

dr Barbara Brokos, dr Agata Jaszczyszyn na Akademii Medycznej im. Piastów Śląskich we Wrocławiu. notatka o objętości 100 stron w formacie .doc. Notatka w formie opracowanych 100 zagadnień, zawiera m.in. takie informacje, jak: mechanizmy transportu cząsteczek przez błony komórkowe, siateczka śród...

Statystyka, teoria + przykłady cz.2

  • Statystyka
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1855

W notatkach tych opisana jest zarówno teoria jak i przykłady liczbowe. Pojawiają się tu również wzory. Główne zagadnienia zawarte w tych notatkach to: badanie statystyczne, dobór próby, losowanie, schemat losowania, cechy statystyczne, cecha skokowa, cecha ciągła, skale, szereg szczegółowy, szereg ...

Osteologia - Kończyna górna

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Teologia ciała
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1855

Extremitas superior (J.W.) Rozwój kończyn. Zawiązki kończyn uwidaczniają się w 5 tygodniu jako wybrzuszenia ściany tułowia, okolicy brzuszno-bocznej. Początkowo takie wybrzuszenie składa się z mezenchymalnego rdzenia (wywodzącego się z blaszki ściennej mezodermy bocznej, która wytworzy kości i t...

PKM - Sprzęgło

  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Podstawy Konstrukcji Maszyn
Pobrań: 854
Wyświetleń: 6440

- wał, 2 - trzpień prowadzący, 3 - koszyk, 4 - wał, 5 - główka wału, 6 - kulki, 7 - obudowa, 8 - koszyk...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

; − bakteriofagi, wirusy bakteryjne złożone z wielościennej główki i ogonka. POCHODZENIE WIRUSÓW Pochodzenie...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...