Etanol - strona 14

Mikroorganizmy w biotechnologii

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 385
Wyświetleń: 3234

% etanol (Acetobacter, Glukonobacter) Izolacja promieniowców - novobiocyna, penicylina Izolacja grzybów...

Biopaliwa-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Steller
  • Technologia chemiczna
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1057

etanol otrzymywany z procesów hydrolizy i fermentacji z takich surowców jak: zboża, buraki cukrowe itp...

Geografia ekonomiczna - rolnictwo 5

  • Szkoła Główna Handlowa w Warszawie
  • dr Barbara Trzcińska
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 28
Wyświetleń: 497

, która rocznie produkuje około 25 mld litrów etanolu zuŜywanego jako paliwo (ponad 1/3 produkcji światowej...

Wykład - surowce zwierzęce i ich znaczenie, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1561

od surowca, np. etanol, kwas mlekowy Klasyfikacja żywności: -według branż przemysłu spożywczego (np. mięsne...

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1071

: zapobiega krystalizacji w mleku, otrzymanie etanolu Enzymy proteolityczne Podział: - aminopeptydazy...

Analiza enzymatyczna, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1295

- jabłkowy, L - mlekowy, kwas mrówkowy, kwas cytrynowy. Do określania alkoholi: cholesterol, glicerol, etanol...