Dodatek do żywności - strona 3

note /search

Patomorfologia - wykład 20

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Patomorfologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 735

, okołoporodowe, zanieczyszczenie, promieniowanie, leki, dodatki do żywności...) Rak jest twardy jak kamień...

Aromaty proszkowane

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1057

się na tej liście uznane przez FDA i JECFA, FAO/WHO jako bezpieczne dodatki do żywności ADI (Acceptable Daily Intake...

Quantum statis

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 784

(polepszacze) enzymy jako dodatki do żywności nośniki *etykietowanie - naklejanie etykiet * znakowanie...

Buforowanie (NaHCO3 + karnozyna)

  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku
  • Podstawy żywienia sportowca
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1792

i dodatek do żywności regulujący pH (symbol E 500b). Niegdyś był też stosowany do wyrobu napojów musujących...

Diety przemysłowe

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 119
Wyświetleń: 2156

odżywczych stosowanych zazwyczaj jako dodatek do żywności diet przemysłowych lub normalnego pokarmu. Ad.1...