Disacharydy - strona 5

Gotycze(irydoidy)

  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
Pobrań: 126
Wyświetleń: 6034

-50%): słodkie (sacharoza), gorzkie (trisacharyd-gencjanoza, disacharyd-gencjobioza) Wysuszone...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 791
Wyświetleń: 3248

) - zawierające mono- i disacharydy (odpady powstające z produkcji cukru (melasa), buraki cukrowe, trzcina cukrowa...

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 63
Wyświetleń: 938

szybciej niż heksozy, a monosacharydy są aktywniejsze niż redukujące disacharydy. Brak wolnej grupy...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1498
Wyświetleń: 11060

bakterii kwasu mlekowego (m.in. bacillus Delbrucki) podczas tego procesu mono- i disacharydy ulegają...

Saponiny i irydoidy

  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
Pobrań: 140
Wyświetleń: 6489

triterp. zwany saporubiną, głównie bidesmozydy gipsogeniny i kw. gipsogenowego. - Disacharydy, sole...

Bakterie i wirusy - informacje ogólne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Tadeusz Tuszyński
  • Mikrobiologia żywności
Pobrań: 2114
Wyświetleń: 4214

) syntetyzuje lipid A = disacharyd glukozoaminylowy podstawiony kwasami tłuszczowymi oraz resztami fosforanu...

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 2093

węgla • • • • • • monosacharydy (glukoza, fruktoza, mannoza) disacharydy (sacharoza, rzadziej laktoza...