Destylat - strona 7

Substancje dodawane celowo do żywności

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1155

aromatycznych surowców roślinnych *wyciągi z jadalnych aromatycznych surowców roślinnych *destylaty z owoców...

Destylacja - labolatorium

  • Politechnika Warszawska
  • prof. nzw. dr hab. inż. Tadeusz Hofman
  • Laboratorium termodynamiki i chemii fizycznej
Pobrań: 273
Wyświetleń: 840

jest to aby skład cieczy był różny od składu pary otrzymanej w wyniku destylacji(destylatu)- jest to motorem...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1169

się w specjalnych aparatach, gdzie skroplony w chłodnicy destylat jest odbierany w kalibrowanej probówce...

Zestaw preparatów-laboratorium

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. inż. Wojciech Sas
  • Chemia organiczna
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1071

). Destylat przenosi się do rozdzielacza i oddziela halogenek, który tworzy tym razem dolną warstwę...