Denitryfikacja bakterie - strona 127

note /search

Barwniki

  • Uniwersytet Opolski
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 350
Wyświetleń: 2079

i bakterii (bakteriochlorofile). Wzór strukturalny chlorofilu (R1 = fitol - reszta 20węglowego nienasyconego...

Układ pokarmowy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Anatomia porównawcza kręgowców
Pobrań: 546
Wyświetleń: 2779

ślepego – wyrostek robaczkowy (noworodki po urodzeniu lepiej przygotowują się do syntezy bakterii → obrona...

Białka pokarmowe - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1400

Białka pokarmowe: Białka pełnowartościowe (zawierają wszystkie egzogenne aminokwasy): Jaja kurze Mleko kobiece Mleko krowie Sery Mięso zwierząt rzeźnych Mięso drobiowe Ryby Białka niepełnowartościowe Rośliny strączkowe Zboża Warzywa Owoce Białkami pełnowartościowymi są jak z tego widać...

Witaminy

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 315
Wyświetleń: 4221

, ale tylko przez bakterie. Głównym jej źródłem są produkty zwierzęce, zwłaszcza wątroba i mleko, ryby. W niewielkim stopniu...