Białka i sacharydy w chemii żywności
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Chemia żywności
bakterii kwasu mlekowego (m.in. bacillus Delbrucki) podczas tego procesu mono- i disacharydy ulegają...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
bakterii kwasu mlekowego (m.in. bacillus Delbrucki) podczas tego procesu mono- i disacharydy ulegają...
biochemicznego wytrącania CaCO3 na matach glonowych, tworzonych przez sinice, bakterie, zielenice i okrzemki...
komórkowej bakterii) pepsyna , kwas solny żołądka , peptydy o działaniu bakteryjnym , kryptydyna jelitowa...
sp. - wykrywane najczęściej w oddziałach kardiochirurgii. Ten rodzaj bakterii często kolonizuje...
obecność kwasów humusowych. Woda ma kwaśny odczyn (pH poniżej 6,5), który nie sprzyja rozwojowi bakterii...
W górnym biegu – grubocząsteczkowa materia - - DOM – CPOM – chruściki – zjadają opadłe liście z bakteriami...
przez liczebność - indeks, który pozwala umieścić w klasie wody Wady systemu; - uwzględnia rośliny, bakterie...
zwierząt i roślin – głównie bakterii) • rozdrabnianie mechaniczne skał (spadające odłamki skał). Podział...
), stan powiększonej śledziony, niszczący erytrocyty np. trucizny bakterii, jady węży związane z błoną...
t = 50. z s ˙ ˙ 2. Załózmy, ze na poczatku eksperymentu liczebno´c kultury bakterii P (0) jest równa...