Wpływ ogrzewania na jakość żywności, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
, cukrów Rodzaj drobnoustrojów a temp. letalne Bakterie: - wegetatywne mezofilne 50-60C - prztrwalniki 90...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, cukrów Rodzaj drobnoustrojów a temp. letalne Bakterie: - wegetatywne mezofilne 50-60C - prztrwalniki 90...
światło słoneczne i odbywa się proces fotosyntezy. W głębszych warstwach morza bakterie rozkładają martwe...
lub n-parafin) - Bakterie z rodzaju Arthrobacter Głównie wykorzystywany jest Asergillus niger...
z bakterii, który produkuje toksyczne dla szkodników białko - kukurydza jest wtedy odporna na te szkodniki...
, kamfora, octan cytrynowy, etanol itp. 5. Czynniki biologiczne - bakterie i wirusy, zarodniki pleśni...
. 1. Przeciwciała a) Bez udziału innych cząsteczek i komórek mogą neutralizować wirusy, bakterie...
mikrobiologiczna (microbilogical loop). Rozpuszczona materia organiczna jest wykorzystywana przez bakterie...
chorobę nowotworową Promienica nie jest chorobą zaraźliwą, aby doszło do rozwoju zakażenia, bakterie muszą...
się w nim bakterii. Mleko spożywcze nie powinno zawierać skażeń chemicznych; metali ciężkich, antybiotyków...
-glukuronidazę, a uwolniona bilirubina jest redukowana przez bakterie do bezbarwnego urobilinogenu. Część...