Denaturacja białka - strona 6

note /search

Zamrażanie i rozmrazanie, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1344

a nawet przy wyższych temperaturach rozmrażania niepożądane zmiany fizykochemiczne (zmiana barwy, denaturacja białek...

Fizjologia układu pokarmowego

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Fizjologia człowieka
Pobrań: 1001
Wyświetleń: 10507

BIAŁEK Żołądek a) denaturacja białek przez HCl b) trawienie białek (pepsyna) Dwunastnica, Jelito Cienkie...

OTZ12

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1225

białek; czasem zamrożenie i rozmrożenie produktów roślinnych przed suszeniem poprawia ich charakterystykę...