Dekstryny są trawione przez - strona 3

note /search

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12397

dekstryn, barwiących się w obecności jodu: amylodekstryny → barwa niebieskofiołkowa erytrodekstryny → barwa...

Amylazy - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1792

są początkowo oligosacharydy, zawierające 6-7 reszt glukozy tzw. Dekstryny niskocząsteczkowe, które dopiero...

Badania makroskopowe - omówienie

  • Politechnika Śląska
  • Materiałoznawstwo z elementami chemii
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1652

, wielkości ziarna, głębokość trawienia. Podczas obserwacji przełomu na powierzchni można określić wielkość...

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

przez ludzi pektyna płynna, czyli produkty zawierające pektynę baza gumy do żucia białe lub żółte dekstryny...