Wykład - maślarstwo, serowarstwo, kapusta
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Mikrobiologia przemysłowa
, dekarboksylacja aminokwasów. Histamina z histydyny, tyramina z tyrozyny. Główny składnik kapusty kiszonej...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, dekarboksylacja aminokwasów. Histamina z histydyny, tyramina z tyrozyny. Główny składnik kapusty kiszonej...
rozpadają się na triozy do kwasu pirogronowego, ktory ulega dekarboksylacji i powstaje aldehyd octowy...
Zasada oznaczania ATP metodą bioluminescencji: Oksydatywna dekarboksylacja lucyferyny Lucyferyna...
, dekarboksylacja i deaminacja niektórych aminokwasów Procesy te zachodzą szczególnie intensywnie na etapie...
te nie asocjują się już w aktywny enzym (np. dekarboksylacja glutaminowa z E. coli). Enzymów inaktywujących...
w trzech reakcjach wymagających ATP. Dekarboksylacja-> pirofosforan izopentylu-aktywowana jednostka...
tlenowego: 1. Glikoliza + dekarboksylacja oksydacyjna pirogronianu ma miejsce w cytoplazmie i polega...
odwodnienia przechodzi w kwas cis-akonitowy, który kolejno w skutek dekarboksylacji przechodzi w kwas...
kondensacja 3 acetylo-CoA C6 dekarboksylacja C5 dwufosforan izopenetenylu C10 kondensacje C5 C15 ABA GA C20...
dwuwęglowy, który to pochodzi z dekarboksylacji kwasu pirogronowego, który przenoszony...