Dekarboksylacja kwasu glutaminowego - strona 8

note /search

Fortyfikacja żywności

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1337

został przez fortyfikację pasz w ilości 0,05 - 0,2% Produkcja kwasu glutaminowego stosowanego jako wzmacniacz smaku...

Współczynnik oddechowy - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 875
Wyświetleń: 2100

+ 6H2O Gdy substratem oddechowym jest związek bardziej utleniony, kwas organiczny, wówczas RQ > 1...

Adaptacja do zasolenia

  • Politechnika Gdańska
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1575

: • prolina; • glicynobetaina; • kwas β- trimetyloaminopropanowy; • kwas S-dimetylosulfonopropanowy; • kwas...

Toksykologia wykłady

  • Toksykologia
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 3360

, czyli transportu biernego spowodowanego gradientem stężeń słabe kwasy, barbiturany, niektóre sole mineralne...

Aminokwasy Występowanie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2324

% Glutamina Kwas glutaminowy - białka mleka 21,7%, pszenica 31,4%, kukurydza 18,4%, soja 18,5%, sól sodowa...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1134
Wyświetleń: 4039

) - produkcja aminokwasów Zawartość aminokwasów w autolizacie drożdży Aminokwas % w biomasie Kwas glutaminowy...