Dekarboksylacja kwasu glutaminowego - strona 11

note /search

Biochemia - materiały

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 3598

bezwodnikowego fos-fos należą do fosforanu i nukleozydutrójfosforanu. Kwas difosforanowy i jego sole...

Biochemia - wykład 11

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1449

otyłości i oporności na działanie insuliny. Z tkanki tłuszczowej uwalniają się wolne kwasy tłuszczowe...

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 378
Wyświetleń: 1568

odwodnienia przechodzi w kwas cis-akonitowy, który kolejno w skutek dekarboksylacji przechodzi w kwas...

Reakce Enzymatyczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1092

są przede wszystkim kwas glutaminowy oraz 5-nukleotydy, w tworzeniu określonych nut smakowych dodatkowo istotną rolę...

Elementy układu nerwowego - wykład

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Fizjologia człowieka
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1547

mózgu oraz pozazwojowej części układu współczulnego. Kwas glutaminowy - znajduje się w różnych ośrodkach...