Dekarboksylacja kwasu benzoesowego - strona 17

note /search

Choroby przedżołądków

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Interna bydła
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2842

na tworzeniu się nadmiernej ilości kwasu mlekowego, co może doprowadzać do spadku pH treści żwacza do wartości...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2107

są: dekarboksylacja aminokwasów prowadząca do powstania amin biogennych, d. kwasu pirogronowego, w wyniku...

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1925

reakcjom dekarboksylacji lub/i dezaminacji. W pierwszym przypadku powstają aminy biogenne – typowe produkty...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

: benzoesowy, sorbowy, mrówkowy - stosuje się w formie soli tych kwasów metody biologiczne - metody...