Choroby przedżołądków
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Interna bydła
na tworzeniu się nadmiernej ilości kwasu mlekowego, co może doprowadzać do spadku pH treści żwacza do wartości...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
na tworzeniu się nadmiernej ilości kwasu mlekowego, co może doprowadzać do spadku pH treści żwacza do wartości...
są: dekarboksylacja aminokwasów prowadząca do powstania amin biogennych, d. kwasu pirogronowego, w wyniku...
reakcjom dekarboksylacji lub/i dezaminacji. W pierwszym przypadku powstają aminy biogenne – typowe produkty...
i bakteriolog. Funkcja białkowych otoczek wirusów. Ochronna (chronią kwasy nukleinowe przed działaniem...
się bakterie kwasu mlekowego, które żyjąc sobie na laktozie, produkują kwas mlekowy ( laktoza galaktoza...
- do 10% kwasy rybonukleinowe RNA - do 20% DNA - do 3% Wielocukry - do 10% Lipidy - ok 10% (od 3 do 23...
się: wanilino-podobne związki, aldehyd benzoesowy (gorzkie migdały, wiśnie) i lakton kwasu (R)-4...
kwasów tłuszczowych = β-oksydacja utlenianie cukrów = glikoliza i dekarboksylacja pirogronianu utlenianie...
: benzoesowy, sorbowy, mrówkowy - stosuje się w formie soli tych kwasów metody biologiczne - metody...
benzoesowego, a w nerkach do kwasu hipurowego, paraldehyd przetwarzany do kwasu octowego, kwas...