Dekarboksylacja glutaminianu - strona 10

note /search

Drożdże- zastosowanie, reakcje

  • Politechnika Wrocławska
  • Biotransformacje mikrobiologiczne
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 3157

ACYLOINOWA - dwuwęglowy fragment z dekarboksylacji kwasu pirogronowego, przenoszony za pomocą dekarboksylazy...

Aromaty proszkowane

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1057

glutaminowy, glutaminian sodu (MSG), sole K, Ca, NH4, Mg kwas guanylowy (GMP) i jego sole Na, K, Ca kwas...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

, dwucukier 5. co jest emulsja (margaryna) 7. chyba czym jest glutaminian sodu (subst wzmacniajaca smak...

Enzymologia - notatki z wykładu 7

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Enzymologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 707

… tworzy glutaminian amino trensferaz asparaginowa kinazy monofosforanów nukleozydów enz te katalizują...

Aminokwasy niebiałkowe

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1960

) destabilizujące -helisę - glutaminian, asparaginian, histydyna, lizyna, arginina, tryptofan , izoleucyna...