Dekarboksylacja glukozy - strona 34

note /search

Wykład - rodzaje miodów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 980

Przeciętny skład miodu pszczelego: Składnik miodu Udział (W %) Woda 17,20 Węglowodany, w tym Fruktoza Glukoza...

Wysiłek fizyczny-opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Ergonomia i BHP
Pobrań: 28
Wyświetleń: 511

; mięsień nie otrzymuje z krwi ani cukru ( glukozy), ani tlenu i musi je czerpać ze swoich rezerw, kwas...

Glikokortykoidy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Patofizjologia
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1820

w wątrobie i glukozy we krwi Dzial. Immunosupresyjne ( spadek prod. Limfocytów T) i zaburzenie prod IL1...